0: Gives for direkte livsfarlig madvarehåndtering, ulækkert mad samt grov eller useriøs betjening. Intet miljø samt ingen rengøring. I overvejer at ringe til politiet og kommer aldrig i nærheden igen. F.eks. pizza vesterbro

1: Gives for dårlig mad samt dårlig eller urutineret betjening. Mangel på miljø samt manglende rengøring. Altså intet at skrive hjem om. Vi kommer aldrig igen. F.eks. MC-donalds.

2: Gives for tålelig mad, samt neutral betjening. Miljøet er tæt på men ikke helt, og der mangler lidt rengøring. Vi kommer ikke igen, med mindre det er nødvendigt.

3: Gives for middel mad, betjening, miljø og rengøring. Altså kan man ikke klage over stedet, men det overgår ikke forventninger. Altså vi kommer igen hvis prisen er rigtig og der ikke er andre ting i nærheden.

4: Gives for en god oplevelse. Maden er god og veltilberedt. Der er miljø og rengøringen er ok. Betjeningen er hvor den skla være og flink. Altså et sted vi gerne kommer igen, men måske der går noget tid, da der er mange andre at prøve. F.eks. Chit Chat og H.C Andersen.

5: Gives for en oplevelser der overgår forventningerne. Maden har vi aldrig set før og den smager rigtig godt. Gerne en eller flere aha oplevelser. Betjeningen er super og effektiv og miljøet er intensivt. Rengøringen er pr. definition rigtig god. Altså et sted vi meget gerne kommer også i stedet for at prøve noget nyt. F.eks. Madklubben, Den Anden, Liva (Båden), restaurant Amerika Hotel osv.

6: Gives for det ud over det sædvanlige. Her er der flere a-ha oplevelser og betjeningen kommer bag på en. Rengøringen har vi ikke tid til at kigge på fordi maden bare er perfekt. En aften som man husker og vi rejser gerne for at besøge det igen. F.eks. Marco Polo Gourmet Restaurant og Under klippen (Holsterbro)

Kom gerne med indput