http://www.cofoco.dk/auberge.php
Den 9 Juli. 2010
Deltagere: Far, mutti, søs, Bitten og Jonas
Karakter: 4 ud af 6 (Maden var helt i top selvom potionerne var rimelig små. Dog en meget uheldig betjening som vist nok havde sin første dag. Derfor ikke 5 i karakter.

I anledningen af min 27 års fødselsdag havde jeg inviteret hele familien inkl. Bitten til middag på restaurant Auberge. Auberge betyder herberg, men selvom indretningen er rustik med rensdyrskind og rå murstensvægge og priserne ikke er himmelhøje, er folkekøkken ikke det første tanken falder på, når tjeneren kommer med den første ret.

Vi ankommer til stedet omkring kl. 19.00 hvor der allerede er godt fyldt. Som en overraskelse for familien er Bitten også inviteret. Vi sætter os til bord og vælger at starte med en velkomstdrink. Dog en meget tør en af slagsen. Far fik en dry matini.

Så gik vi ellers i gang med at studerer menukortet. Kokkene har skåret helt ind til benet og der er derfor ”kun” 3 forretter, 1 hovedret, ost og en dessert. Vi besluttede os alle at tage mellem 4 og 6 retter og så begyndte maden ellers at vælte ind.

Jeg startede med jordskokke panna cotta, toast melba med kaviar. Det smagte rigtig godt dog var prisen lige lovlig høj, men det skulle prøves. Lækker og cremet jordskokkecreme. Vidre gik det til laksen med østers, som smagte lidt neutralt men alligevel med et touch af et eller andet. Næste ret fik hele borden som var Ristet torsk med syltede trøfler, kartoffel, dild. Virkelig lækker ret som gav inspiration til vores eget køkken.

Herefter nåede vi til hovedretten hvor vi alle på nær bordets vegetar valgte Kalvefilet med sprød polenta, perleløg og rødvinsglace. Meget fin ret som dog var lidt lille. Men smagen var der ikke noget i vejen med.

Til dessert fik vi Creme Brulée med bagte figner, vanille og appelsinsorbet. Desseret var nok det bedste og sad lige i skabet. Virke lækkert efter 4-5 andre retter. God sammensætning.

Alt i alt en meget hyggelig aften med meget lækker mad til en rimelig pris. Desværre en meget uheldig betjening der ikke rigtig havde styr på noget specielt vinen. Men 4 ud af 6 får Auberge hvor madoplevelser var det der trak. Igen drikkepenge denne aften.

Menu kan ses herunder. Se flere billeder på: http://0x535dc368.hgnxx4.dynamic.dsl.tele.dk/photo/index1.php?currdir=Jonas%2027%20%C3%A5r%20090110%20-%20Auberge

Kaviar
tilvalg 150 kr.
jordskokke panna cotta, toast melba
Ferdinand Deloiselet Tradition

Koldrøget laks
østers, rugbrød, rapsoliemayonnaise
Blanc de Blancs – Grand Cru – J.L. Vergnon

Ristet torsk
syltede trøfler, kartoffel, dild
Blanc de Blancs – Franck Bonville

Kalvefilet eller Helleflynder
sprød polenta, perleløg, rødvinsglace
Brut Rosé – Champagne de Sousa et Fils

Franske gårdoste
Condiments
Brut Reserve – Grand Cru – Champagne de Sousa et Fils

Creme Brulée
bagte figner, vanille, appelsinsorbet
Nectar Impérial – Moët & Chandon