700 g rødkål finthakket
100 g smør
1,5 tsk. Salt
100 g ribsgele
2 dl ribssaft
0,7 dl. Eddike

1,5-2 tsk. stødt nelliker
5 stjerneanis
4 stænger kanel

Skær kålen i ganske tynde strimler og del den yderligere i
mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og kom kålen ved. Lad den stege over
middel varme mens der hele tiden røres rundt indtil kålen er faldet helt
sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og gele, salt samt krydderier, læg låg på og
lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum og
tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør. Smag den så
til lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker og salt. Lav gerne rødkålen
nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.
Hvis man kan lide det, kan man smage kålen til med lidt brun kommen.